Hysteroskopi
En hysteroskopi er en undersøkelse av innsiden av livmoren, som gynekologen gjør for å utrede blant annet muskelknuter, arr, polypper og misdannelser i livmoren. Hysteroskopi er også et nyttig verktøy når det kommer til utredning av barnløshet og unormale blødninger. Vi tilbyr utredning med hysteroskopi ved Aleris Frogner.
Et hysteroskop er et smalt, kikkertlignende instrument som gynekologen fører inn i livmorhulen via skjeden og livmorhalsen. Hysteroskopet har et kamera i enden, og bildene overføres til en TV-skjerm, slik at gynekologen får god oversikt over forholdene i livmoren. Hysteroskopi kan brukes både til utredning og i forbindelse med kirurgi.
Utredning av livmoren
Ved hjelp av hysteroskopi kan vi utrede sykelige tilstander som bør behandles. Hysteroskopi er mye brukt i forbindelse med utredning av blødninger som kan skyldes polypper, fjerning av spiral og som del av utredning av kreft i livmoren. Diagnostisk hysteroskopi utføres som regel i lokalbedøvelse, og er et raskt og enkelt inngrep som gir minimalt med ubehag i etterkant.
Hysteroskopi ved assistert befruktning
Hysteroskopi benyttes for å undersøke om livmoren har normal form og størrelse, og om forholdene ligger til rette for innsetting av et embryo.
Bestill time hos gynekolog
Finn en tid som passer for deg.
Dette må du vite om tidlig ultralyd
Tidlig ultralyd blir stadig mer populært. Men hvor mye kan man faktisk se ved en slik tidlig undersøkelse?
Dette må du vite om celleforandringer
Mange kvinner blir bekymret om celleprøven viser celleforandringer. Men hva betyr det, og hva gjør gynekologen om du får påvist celleforandringer?
Slik kommer du deg lettere gjennom overgangsalderen
Her får du gynekologens beste råd mot plagene – og når du bør oppsøke lege.
Urinlekkasje - et skjult kvinneproblem
Til tross for at så mange rammes er det svært mange kvinner som kvier seg for å ta tak i problemet.
- Jeg er svært takknemlig for at legen ga meg streng beskjed om å få tatt en gynekologisk undersøkelse
Gro ble minnet på at hun burde ta en gynekologisk undersøkelse og celleprøve, da det var lenge siden sist.
Disse kjønnssykdommene bør du passe deg for nå
Nordmenn er ikke flinke nok til å bruke kondom eller til å sjekke seg for kjønnssykdommer. Dessverre fører dette til at en rekke kjønnssykdommer som nesten var borte, nå er på vei tilbake