Foreldreveiledning
Vi tilbyr veiledning til foreldre i alle slags omsorgssituasjoner, og med alle typer utfordringer. Denne veiledningen tar utgangspunkt i metoder som brukes innen kognitiv terapi, og du/dere vil få praktiske verktøy til å jobbe med både egne tanke- og atferdsmønstre samt med kommunikasjonen og samhandlingen med deres barn.
Hva er kognitiv terapi?
Kognitiv terapi er en atferdsterapi som retter seg mot problemløsning og innsikt i sammenhengen mellom tenkning, handlinger og følelser. Dette er et godt verktøy som kan brukes ved flere utfordringer.
Hvem kan kognitiv terapi passe for?
Individualterapi
Terapeuten arbeider med utfordringer i de fleste livssituasjoner, og kan være til god hjelp når du opplever noe vanskelig.
Sinnemestring
Kognitiv terapi er et godt redskap for for eksempel foreldre. Målet er at foreldre skal få et verktøy til å hjelpe seg selv gjennom å se sammenhengen mellom tanker, følelser og atferd.
Stressmestring
Tren hodet som du gjør på et treningssenter. Vår terapeut hjelper deg å tenke anderledes i ulike situasjoner slik at du håndterer stress på en ny og bedre måte. På denne måten kan du bli bedre på å håndtere stress i jobbsammenheng og i private sammenhenger som ved taler eller lignende.
Eksamensangst
Eksamensangst er en stressreaksjon som ofte oppstår når du skal bedømmes av andre. Normale nivåer av stress, før en eksamen, kan hjelpe deg med å jobbe raskere og mer effektivt. Men dersom angsten du opplever føles overveldende, kan det skape en negativ ramme for tanker, og føre til panikk. Da kan din prestasjon bli påvirket. Dette kan igjen påvirke både ambisjonene og selvtilliten. Heldigvis finnes det gode muligheter til å få behandlet angsten. Vårt mål er å gjøre deg bevisst på reaksjonen din, og gi deg noen konkrete teknikker, som kan hjelpe deg med å ta kontroll over reaksjonen/angsten.
Samtaler med ungdom
Å gå i terapi er like normalt som å gå til legen. Akkurat som vi får en halsinfeksjon, kan vi få vondt i psyken, og behøve å bli tatt vare på og lyttet til. Når vi ikke har det bra inni oss, har vi det ikke bra utenpå. En støttesamtale/terapitime skjer med en erfaren terapeut som er der for å lytte til deg og samtale med deg. Under en samtale er det viktig at du føler deg trygg på den som lytter, slik at du kan åpne deg å snakke. Ikke vær redd for at du ikke husker eller at du ikke vet hvordan du skal begynne å samtale. Dette kan vi - og vi hjelper deg i gang.
Isolasjon og nedstemthet
Opplever du verden som vanskelig, og isolerer deg? Er terskelen for å gå ut å møte andre høy? Da kan det være lurt å oppsøke hjelp. Vår terapeut vil ved hjelp av kognitiv terapi hjelpe deg med å snu et ev negativt tankemønster. På den måte vil terapeuten gi deg forståelse av hvorfor du reagere på en hendelse og hvordan du kan endre måten du reagerer på. Eksempler på dette kan være panikkangst, eksamensangst eller generelt depressive tanker.