Høyt blodtrykk – Påvirk blodtrykket med kosthold
Har du fått påvist høyt blodtrykk, eller hypertensjon som det også kalles? Et riktig kosthold kan hjelpe deg i behandlingen. Få gode råd hos våre ernæringsfysiologer.
Hele 20 - 30 % av den norske befolkningen sliter med høyt blodtrykk, og sannsynligheten for å ha høyt blodtrykk øker med alderen. Blodtrykket bestemmes av ulike faktorer som blant annet kjønn, arv og livsstil. Høyt blodtrykk er den viktigste risikofaktoren for hjerte- og karsykdom, og defineres som et systolisk blodtrykk over 140 / 90 mm Hg.
Mat mot høyt blodtrykk
Har du høyt blodtrykk vil medikamenter være viktig i den blodtrykkssenkende behandlingen, men du kan også bidra vesentlig til et bedre blodtrykk selv, gjerne ved røykeslutt, vektreduksjon og kostholdstiltak. Selv små justeringer i kostholdet kan gi målbare resultater på blodtrykket, som for mange kan resultere i redusert medisinbruk.
Hva tilbyr våre ernæringsfysiologer?
Våre kliniske ernæringsfysiologer tilbyr individuell kostveiledning. Vi tar utgangspunkt i ditt nåværende kosthold og hjelper deg å finne endringer som er enkle og gjennomførbare og tilpasset dine behov. Vi tar hensyn til dine vaner, preferanser, tilstander og begrensninger og våre råd er basert på et vitenskapelig kunnskapsgrunnlag.
Ønsker du å bestille time hos ernæringsfysiolog?
Finn en tid som passer for deg i vår web-booking
Bestill time hos ernæringsfysiolog
Her kan du selv velge
en tid som passer.
5 skjulte tegn på jernmangel
Rundt 15 prosent av kvinner i fruktbar alder lider av jernmangel, og rundt 3 prosent vil etterhvert utvikle det som kalles jernmangelanemi.