Behandling for halebeinssmerter
Halebeinssmerter er definert som smerter i halebeinet eller omliggende vev. Årsaken til smertene er som oftest forårsaket av en skade på halebeinet. Tilstanden gjør det som oftest vondt å sitte og kan gi smerter når man ligger på noe hardt.
Injeksjonsbehandling ved halbeinsmerter
En imparganglie blokade er en injeksjon mot en “nerveknapp” som ligger foran halebeinet. Denne injeksjonen består av lokalbedøvelse som bedøver nerven. På den måten nullstilles smertesansen i bekkenet og mange opplever stor bedring av smerte rundt halebeinet. For å motta denne behandlingen må du ha symptomer fra halebeinet, med eller uten traume.
Behandlingen tar ca. 10-15 minutter og du kan reise hjem etter en halvtime eller time. Du bør ikke jobbe samme dag som du mottar injeksjonen, men du kan fint jobbe dagen etter.
MR av halebeinet
Du bør også ta MR av bekkenet/halebeinet for å utelukke alvorlig sykdom som årsak til smertene.
Fjerning av halebeinet
Hvis du ikke blir bedre etter langvarig konservativ behandling er det aktuelt å vurdere kirurgi. Les mer om operasjon av halebeinet her.
Har du helseforsikring?
Kravet for å få dekket utredning eller behandling gjennom helseforsikringen er at det skal være medisinsk nødvendig. Du trenger derfor en henvisning fra lege. Har du det, kan du ta kontakt med forsikringsselskapet ditt for å finne ut om du får godkjent dekning av din sak.
Vi har samarbeidsavtale med alle de store norske helseforsikringsselskapene. Du kan selv be om å få time hos oss.
Sliter du med prolaps i ryggen?
Her kan du lære mer om prolaps og hva du bør gjøre hvis det rammer deg.
For deg med helseforsikring
Har du helseforsikring, eller behandlingsforsikring som det også kalles, kan du få rask legehjelp hos medisinsk spesialist. Helseforsikringen dekker som regel utredning og behandling inklusive kirurgi, hos medisinsk spesialist så lenge det er en medisinsk problemstilling du trenger hjelp med. Kosmetiske behandlinger dekkes ikke av helseforsikringen.
– Å bli ryggoperert hos Aleris var det beste som kunne skjedd ryggen min!
– Jeg har hatt mye vondt i ryggen de siste 20 årene. Dr. Opland ble min reddende engel.
Når bør et prolaps opereres?
Pasienter med prolaps i ryggen som ikke blir bra av seg selv, kan ha stort utbytte av operasjon. Disse pasientene bør ikke gå for lenge før de får behandling.
– Jeg hadde ikke trodd det var mulig!
Sverre Røine (80) fikk isjas og klarte nesten ikke å gå på ett år. Så ble han ryggoperert ved Aleris Majorstuen i Oslo.
"Aldri vært bedre i ryggen enn jeg er nå!"
Et halvt år etter ryggoperasjon er Johnny tilbake i full jobb, han sykler og går turer, og er en mer leken bestefar.