Fjerning av halebein
Halebeinsmerter oppstår som regel i forbindelse med at halebeinet kommer ut av stilling eller at det er uvanlig bevegelig. Det kan også komme fra skader etter fall eller aking. Hvis du ikke blir bedre etter langvarig konservativ behandling er det aktuelt å vurdere kirurgi.
Vi har ingen ventetid. Du trenger ikke henvisning
Smerter i halebeinet
Halebeinet utgjør den nederste delen av ryggsøylen og består av fire til fem virvler. En rekke muskler og leddbånd fester på halebeinet. Kvinner har 5 ganger mer sannsynlighet for å få halebeinsmerter enn menn. Dette kan blant annet skyldes at bekkenet er bredere hos kvinner enn hos menn, som gjør halebeinet mer utsatt for skader.
Smerten kan være intens, komme og gå, oppleves som knivstikk, skjærende eller ligge å murre. Ofte finner man ikke årsaken til hvorfor personen har halebeinsmerter.
For noen pasienter kan smertene bli invalidiserende i den forstand at de kan bli sykmeldt. Noen isolerer seg sosialt fordi de ikke greier å sitte.
Fjerning av halebeinet ved operasjon
En operasjon vil være vellykket i 80 prosent av tilfellene, og innebærer fjerning av hele eller deler av halebeinet.
Behandling for halebeinssmerter
En imparganglie blokade er en injeksjon mot en “nerveknapp” som ligger foran halebeinet. Denne injeksjonen består av lokalbedøvelse som bedøver nerven. På den måten nullstilles smertesansen i bekkenet og mange opplever stor bedring av smerte rundt halebeinet. Les mer om injeksjoner ved halebeinssmerter her
Ønsker du en vurdering av dine halebeinssmerter?
Ta kontakt for å bestille utredning hos rygg- og nakkekirurg.
Har du helseforsikring?
Kravet for å få dekket utredning eller behandling gjennom helseforsikringen er at det skal være medisinsk nødvendig. Du trenger derfor en henvisning fra lege. Har du det, kan du ta kontakt med forsikringsselskapet ditt for å finne ut om du får godkjent dekning av din sak.
Vi har samarbeidsavtale med alle de store norske helseforsikringsselskapene. Du kan selv be om å få time hos oss.
Erfaringer etter operasjon
Michael var plaget med spinal stenose i mange år før han kom til oss. Her forteller han om sine erfaringer før og etter operasjonen.
Når bør et prolaps opereres?
Pasienter med prolaps i ryggen som ikke blir bra av seg selv, kan ha stort utbytte av operasjon. Disse pasientene bør ikke gå for lenge før de får behandling.
– Å bli ryggoperert hos Aleris var det beste som kunne skjedd ryggen min!
– Jeg har hatt mye vondt i ryggen de siste 20 årene. Dr. Opland ble min reddende engel.
Kan spare deg for store lidelser
Pasienter med prolaps i ryggen som ikke blir bra av seg selv, har stort utbytte av operasjon. Disse pasientene bør ikke gå for lenge før de får behandling, opplyser ryggkirurgene ved Aleris.